martes, 23 de marzo de 2010

nunca a dormir te iras....

Aquest cap de setmana ( 20-21 de març) el grupo salvaje ha fet un salt qualitatiu en la seva evolució muntanyenca.

No sense penes i treballs, hem assistit a un curset d’ alpinisme.

El curset impartit per Javier Aznar de l’ Escola Glacera, l’hem fet a la zona de Ulldeter, que degut a les especials condicions nivològiques d’ aquest any, semblava perfecte per aquest.

Així doncs, el dissabte ens aixequem ben d’hora per anar cap allí. Ens trobem amb el Javier a Tona, i des d’ allí anem amb cotxes fins al parking del refugi de Ulldeter, a la part de baix del parking de Vallter 2000.

Ens posem l’ equip i comencem a caminar. Avui en teoria hem de veure les diferents tècniques de progressió, assegurament i descens en neu i gel.

Desprès de passar el refugi, ens dirigim cap a una zona on puguem practicar les diferents tècniques. Un cop trobada, el Javier ens comença a explicar varies coses:

-Progressió per la neu
-auodetenció amb i sense piolet
-Assegurances a la neu (piolet vertical, piolet en T, Dead Man)
-Descens rapel des d’ un bolet de neu.

Mentre estem disfrutant de les diferents tècniques d’ auto-detenció i demès, un allau a la vessant de davant nostre s’ enduu a varies persons que practicaven esqui de muntanya. No hi ha que lamentar victimes mortals, però intervenen fins a tres helicopters simultaneament.

Cap alla les 15:30 menjem una mica i ens dirigim al refugi Pastuira, on tenim que dormir. Ens donen una habitacio per 6 persones, perfecte. Dutxeta i cap a la sala de projeccions. Estem practicant diferents nussos i al final veiem una audiovisual.

Per sopar, sopa de galets i cassola de pollastre i butifarra. Excel.lent. A dormir d’ horeta que dema tenim ascensió.

1 comentario:

toni dijo...

si senyor, ja trobava a faltar les teves aventures