martes, 24 de marzo de 2009

per acabar, resposta a l' amable carta de l' alcalde

Sr. Bosch,
Gracies per la resposta. No podem dir que sigui una fantàstica velocitat de reacció, però més val això que res.

No pretenc que les meves cartes siguin el més important que us ha passat, però si hi afegim la resposta de la generalitat... em va deixar una mica perplex el silenci des del meu ajuntament. Ja valorareu vosaltres l' eficàcia (o no) dels responsables de premsa del consistori.

Sobre totes les altres explicacions us vull dir que de moment, la vostra credibilitat (i no parlo de la personal del senyor Bosch, si us plau) és zero. Des dels temps de l' anterior alcaldessa he mantingut algun contacte amb el consistori, i tot han estat paraules molt engrescadores, i res més.

Vaig tenir el privilegi de mantenir una entrevista personal amb l' anterior alcaldessa (per petició d' ella) i vam estar parlant de molts temes, els quals estan tots exactament igual. Literalment, em va "vendre la moto" amb "la ciutat del cinema", "la universitat", "la línia 9", el "pla general metropolità", el "parc de la muntanyeta", la "riba del riu i el parc agrícola" "endolciment del barri de marianao"... i així un llistat tant llarg com, desgraciadament, incomplet al 100%.

Així que comprendrà que els tingui molt poca confiança. O cap. Se l' hauran de guanyar. Amb fets, no amb paraules. I cregui'm quant li dic que no és una percepció personal. Hi ha un bon grapat de ciutadans que farts de les decisions incomprensibles, la falta d' acció, reacció, resposta... pensem que els polítics estan tant lluny de la realitat del dia a dia, que no paga la pena de preocupar-nos gaire. Per que finalment fareu el que us vingui de gust, sense tenir en compte les nostres opinions.

Per començar, estaria be retirar les recollides de residus (contenidors grocs, verds i blaus) de les hores punta. No fa falta afegir més caos als matins de Sant Boi...

lunes, 23 de marzo de 2009

RESPOSTA DE L' ALCALDE DE SANT BOI.

El meu alcalde, ha respost a una carta que li vaig enviar a la seva bustia de l' ajuntament. Ha tardat més d'un mes en contestar, però tenim que entendre que te coses més importants que fer.
Estic pensant si li contesto. Ja ho publicaré a aquest humil bloc....

=====================



Benvolgut senyor Cantarell,
En relació al seu correu de data 19 de febrer d'enguany, val a dir que des de l'Ajuntament es fa un buidatge de la premsa diària per tal de conèixer tot allò que es publica en relació a la nostra ciutat, però es obvi que en el seu cas aquest mecanisme no ha funcionat de manera eficaç, doncs no tenia coneixement del seu escrit als diaris El País i El Periódico i per aquest motiu me ha estat impossible respondre al mateix .
En la carta publicada fa vostè referència als dèficits de transport públic que Sant Boi pateix, especialment per connectar-lo com cal amb d'altres municipis de la zona i amb la capital del nostre País. Comparteixo amb vostè bona part del seu anàlisi i, com a primera autoritat de la nostra ciutat, he estat, estic i estaré especialment reivindicatiu i insistent davant de les autoritats competents per tal de dotar-nos d'un transport públic adient a les nostres necessitats pròpies del segle XXI. Tot i així, ben segur coneix que el Pla d?Infrastructures Ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015 preveu una nova línia de tren al Baix Llobregat, la qual millorarà substancialment la situació actual i sobre la que estem exigint millores, com pot ser, entre d'altres, mantenir tres estacions al nostre municipi en comptes de dues com està proposat.
Pel que fa a la problemàtica de les sortides de Sant Boi amb vehicle als matins dels dies feiners, val a dir que comparteixo amb vostè la preocupació per aquesta matèria, la qual forma part dels eixos estratègics que l'equip de govern, que m'honoro en presidir, te previst prioritzar en el decurs d'aquesta legislatura.
Certament, tal com es desprèn de les seves paraules, el col·lapse circulatori es produeix per la manca de capacitat d'absorció de vehicles per part de les infrastructures viàries que ens envolten, llur gestió no es competència municipal. Això no es excusa per que per part d'aquest Ajuntament no s'hagin fet i es continuïn fent accions reivindicatives i demandes concretes davant de les altres administracions públiques que en tenen les competències. Alhora i simultàniament, des de la nostra administració local estem aplicant totes les mesures pal·liatives que es troben al nostre abast, mentre no s'aconsegueixin implantar les millores necessàries a la xarxa de carreteres que resolguin aquest conflicte.
Val a dir que els projectes de noves rotondes, variants i accessos a vies ràpides estan en una fase bastant avançada i confio que, fruït de la nostra perseverança, en un termini prudencial de temps estaran en funcionament i resoldran el problema que amb força raó em planteja.
Agraint la seva preocupació i es seu ajut per tal de fer un Sant Boi millor, el saluda,
Jaume Bosch i Pugès
Alcalde

martes, 3 de marzo de 2009

sortida betetera per collserola






Aquest dissabte ens vem deixar enganyar i vem anar a l' altre banda del riu llobregat, a la banda nord. El Lorenzini ens va preparar una bona ruta.






Vaig passar a buscar al Jordi per casa seva a Sant Boi a les 07:00. Haviem quedat a les 07:30 a Sant Feliu, i vem anar xino - xano al costat d les vies de l' AVE.






Un cop alli erem un munt. El Jordi, el Roberto, el Lorenzini, el Victor, el Xavi i un servidor. Un cop reunits, cap amunt.



El cami creuava Sant Feliu i es dirigia ja per pistes cap a la creu d' Olorda. Pujada constant, pero pista ample i comode tot el temps... el fred se'ns va passar de cop.






Un cop a la creu d' Olorda, el sector Sant Boi ja portavem uns 23 Km. i vem baixar a les barbecoes que hi ha, i ens vem jalar un bocata... quin error.






Vem sortir direcció Barcelona, per unes pistorres que no deixaven de pujar, amunt, amunt. En un moment donat, estavem arribant a Vallvidriera, i ens vem desviar per anar a veure el curios panta d Vallvidriera, curios, per que estava mes sec que un bacalla.






Tornem a pujar des del panta (?), per una pista molt menys comode que fins el moment, i ens adonem que portem 40 Km. i gairebe quatre hores des de que hem sortit de casa. I estem molt lluny. Aixi que tornem cap a casa.






Tornem fins a la creu d' Olorda, i des d' alli, baixada continua fins a Sant Feliu, i pel costat del tren fins a Sant Boi. Uns 55 Km. Una mitjana (gens dolents) de mes de 13 Km/h. I el meu cul que no se si es meu, o d0 un altre...






Les fotos son com son, estan fetes amb un movil....